Coaching voor secretaresses
& management ondersteuners

“Had ik zèlf maar ondersteuning”, heb ik vaak gedacht als ik weer eens onder tijdsdruk de agenda van mijn directeur of welk project ook aan het managen was. En tegelijk mijn relatie. En mijn sociale leven. En mijn persoonlijke ontwikkeling.

Er bestaat ondersteuning voor secretaresses!

Er bestaat ondersteuning voor secretaresses. Op functioneel gebied kun je allerlei vaardigheden aanleren, zoals notuleren op strategisch niveau, leren presenteren, etc. Meestal zijn dit specifiek afgebakende cursussen of trajecten. Spelen er zaken op het persoonlijke vlak waardoor je uit balans raakt dan word je verwezen naar een ander type begeleider, zoals een life coach of een psycholoog. Maar werk en privé zijn vandaag meer dan ooit verweven met elkaar. Eén vrouw, vele rollen, waar ze veel en snel tussen schakelt. Zeker de management ondersteuner. Voor die vrouw als geheel ben ik er. Eén vrouw, één coach.

Vragen die je kan hebben..

Vragen tijdens je werk

Werk en privé

Hoe ziet een coachingtraject bij mij eruit?

Maatwerk

Omdat jij uniek bent en daarmee je coachingsbehoefte ook, werk ik niet met een vooraf bepaald programma. Waar jij aan wilt werken, bepaal je zelf. Globaal ziet je traject er zo uit:

1

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek verkennen we samen wat jouw unieke vraag is en of de klik er is om samen verder te gaan.

2

In de 2de sessie verdiepen we je vraag of vragen en gaan we op zoek naar jouw prioriteiten daarin.

3

In de 3de sessie maken we een concreet plan om jouw doelen te bereiken.

We formuleren je doelen SMART: haalbare doelen zijn Specifiek, Meetbaar, Acceptabel (voor zowel jou als je omgeving), Realistisch en Tijdgebonden. Waar nodig werken we met subdoelen om in behapbare stappen een hoofddoel te bereiken.

4 + 5

In de 4de en 5de sessie ga je in de praktijk aan de slag met oefeningen om de inzichten die je hebt opgedaan, toe te passen in de praktijk. Je ervaringen en vragen bespreken we samen om van te leren en op te reflecteren. We gebruiken ze om door te gaan naar de volgende stap.

6

In de 6de sessie blikken we terug op de groei en ontwikkeling die je hebt doorgemaakt en stellen we vast of je tevreden bent met de resultaten die je hebt behaald. Is het goed zo en kun je vanaf hier zelf verder? Dan sluiten we af. Wil je verder? Dan maken we een nieuwe afspraak over het vervolg.
Beeldmerk_Beyond_Coaching

Zo gaat het

Een voorbeeld. Stel je voor: Je hebt om 19:00 een online afspraak met mij om de sluimerende irritaties tussen jou en je vriend te bespreken. Je weet dat je het beste ruim van tevoren kunt stoppen met werken om om te schakelen. Maar je blijft hangen in die presentatie die maar niet wil lukken. Moe en gespannen schakel je om 19:02 naadloos over naar onze afspraak via Teams. Ik merk je frustratie op en ik weet dat je geen rust hebt voor deze klus uit je systeem is. Nadat we samen je presentatie hebben afgerond, is er bij jou ruimte om je te richten op het doel van vandaag. We spreken af dat we in de volgende sessie aandacht besteden aan timemanagement zodat je voortaan met rust en aandacht de sessie in kunt komen.

Interesse gewekt?

Ik ben Olga en help je graag mee. Naast coach ben ik ook Management Assistent. Ga je jouw of jullie proces met me aan dan heb je een stimulerende en prikkelende coach gevonden die enthousiast gelooft in jouw mogelijkheden!