Lifecoaching

Leren omgaan met obstakels bij een tegenslag of bij confrontatie van jouw eigen sterke of zwakke punten.

Leer omgaan met obstakels

Zoals de naam al zegt, gaat life coaching over leren omgaan met obstakels die je kunt tegenkomen in het dagelijks leven. Die obstakels kunnen zowel extern zijn (bijvoorbeeld tegenslag) als intern (bijvoorbeeld je eigen sterke en zwakke punten). Het is belangrijk te weten wie je bent en wat je kunt en wilt. Zo kun je bewust je houding bepalen tot ‘het leven’: de situaties waarin je komt, de mensen die je ontmoet, de kansen die je krijgt.
Obstakels overwinnen

Je hebt zelf invloed hoe je ermee omgaat

De definities van ‘life coaching’ lopen nogal uiteen. Voor mij is het centrale woord ‘levenskunst’. Die levenskunst bestaat uit een verzameling inzichten en vaardigheden die je op verschillende manieren aanleert, bijvoorbeeld door je opvoeding, je opleidingen en je ervaringen tot nu toe. Ook coaching is een van die manieren.

Het leven is niet maakbaar. Je hebt wel invloed op hoe je ermee omgaat. 

Als je dat niet alleen weet maar er ook naar gaat leven, kom je er bijvoorbeeld achter dat:

Hoe ziet een lifecoachingtraject bij mij eruit?

Maatwerk

Omdat jij uniek bent en daarmee je coachingsbehoefte ook, werk ik niet met een vooraf bepaald programma. Waar jij aan wilt werken, bepaal je zelf. Globaal ziet je traject er zo uit:

1

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek verkennen we samen wat jouw vraag is en of de klik er is om samen verder te gaan.

2

In de 2de (en evt. 3de) sessie verdiepen we je vraag of vragen en gaan we op zoek naar jouw doelen en je prioriteiten daarin.

3

In de 3de sessie maken we een concreet plan om jouw doelen te bereiken.

We formuleren je doelen SMART: haalbare doelen zijn Specifiek, Meetbaar, Acceptabel (voor zowel jou als je omgeving), Realistisch en Tijdgebonden. Waar nodig werken we met subdoelen om in behapbare stappen een hoofddoel te bereiken.

4 + 5

In de 4de en 5de sessie ga je in de praktijk aan de slag met oefeningen om de inzichten die je hebt opgedaan, toe te passen in de praktijk. Je ervaringen en vragen bespreken we samen om van te leren en op te reflecteren. We gebruiken ze om door te gaan naar de volgende stap.

6

In de 6de sessie blikken we terug op de groei en ontwikkeling die je hebt doorgemaakt en stellen we vast of je tevreden bent met de resultaten die je hebt behaald. Is het goed zo en kun je vanaf hier zelf verder? Dan sluiten we af. Wil je verder? Dan maken we een nieuwe afspraak over het vervolg.
Beeldmerk_Beyond_Coaching

Interesse gewekt?

Ik ben Olga en help je graag mee. Ga je jouw proces met me aan dan heb je een stimulerende en prikkelende coach gevonden die enthousiast gelooft in jouw mogelijkheden!