Over Beyond Coaching

Zeg maar Olga. Ik ben jouw relatiecoach of lifecoach als je mij nodig hebt.

Lifecoach & relatiecoach

Welkom! Ik ben Olga Edens, 39 jaar. Samen met mijn man woon ik onder de rook van Amsterdam in Ouderkerk aan de Amstel.  

Wat mij fascineert en steeds opnieuw verrast, is de beweging in en tussen mensen. De ontwikkeling die we door kunnen maken en hoe denkwijzen en gedrag tot stand komen. Hoe die vervolgens de denkwijzen en gedrag van de ander tegenkomen. Door wat er dan gebeurt. Ik zie hoe veel mogelijkheden er zijn om vast te lopen, maar net zo goed hoe veel er zijn om weer los te komen en dan met nieuwe energie door te gaan. Dat inspireert me om op onderzoek uit te gaan en anderen te helpen het mooiste uit zichzelf naar boven te halen.  

Dit ben ik in kernwoorden: liefdevol, analytisch, bedachtzaam, eerlijk, eigenzinnig, scherp, gedreven en nieuwsgierig.  

Olga Edens

Opleiding & Accreditatie

In vervolg op mijn hbo-opleiding tot coach heb ik de specialisaties relatietherapie en seksuologie gevolgd. Met Beyond Coaching ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Daarmee ben je er zeker van dat ik mijn vak versta en dat ik me heb verbonden aan de ethische beroepscode die bij de accreditatie hoort. 

Nobco logo

Visie & werkwijze

Ik volg meerdere stromingen binnen de coaching en psychologie, van simpel en praktisch tot analytisch. Ik geloof namelijk dat elke situatie vraagt om een eigen aanpak en dat uitgaan van 1 theorie vaak te eenzijdig is om aan alle vragen tegemoet te komen.
Net zoals ik geloof in een combinatie van inzichten, geloof ik in jouw functioneren als compleet mens, ook wel een ‘holistisch mensbeeld’ genoemd. Alle elementen van jou, je lichaam en je geest en, als je daarin gelooft, je ziel, je verleden en je heden, je werk en je privé, werken op elkaar in en maken dat je nu leeft zoals je leeft, denkt zoals je denkt en functioneert zoals je functioneert. En begrip van het ‘waarom’ van je handelen kan je helpen het nu te relativeren en te beïnvloeden.
Gestapelde stenen

Oplossingsgerichte benadering

Betekent dit zonder meer dat je zou moeten ‘graven’ om verbetering te bereiken? Lang niet altijd. Bovendien is het aan jou: “how far down the rabbit hole…?” Ik werk graag met de ‘oplossingsgerichte benadering’, een praktische methodiek met een paar eenvoudige uitgangspunten:
  • Er leiden meerdere wegen naar Rome: het probleem hoeft niet altijd onderdeel te zijn van de oplossing. Daar hoort bij: neem niet het ‘probleem’ als vertrekpunt maar de situatie waar je naartoe wilt.
  • Richt je niet op wat niet kan, maar op je mogelijkheden en versterk die.
  • Als iets werkt, doe er meer van. Als iets niet werkt, stop ermee en doe iets anders.

Jouw eigen voorkeuren en overtuigingen spelen een belangrijke rol in de manier waarop we jouw unieke traject vormgeven en jouw vragen benaderen.

Idee en oplossing
Beeldmerk_Beyond_Coaching

Wil je dat ik je verder help?

Je hebt aan mij een stimulerende en prikkelende coach die enthousiast gelooft in jouw mogelijkheden! 

Uitgangspunt van Beyond Coaching is e-coaching via videobellen of e-mail. Omdat ik zowel mijn als jouw privacy van belang vindt, maak ik gebruik van diensten waarvan bekend is dat die ook waarde hechten aan een veilige verbinding. Bij voorkeur werk ik met Microsoft Teams (gratis).

Op locatie vinden in onderling overleg plaats in een ruimte van het Coachhuis, in principe in Ouderkerk a/d Amstel, Amstelveen of Amsterdam. Deze locaties zijn corona-proof ingericht.